Ara

Meme Onarımı

Meme kanseri her sekiz kadından birinde görülen ve kadınlarda rastlanan en sık kanser türü… Tıptaki ilerlemelerle ve toplumsal bilinçlendirme projeleriyle her ne kadar hastalığı erken evrede yakalamak ve tedavi etmek mümkünse de, memenin alınması gerektiği durumlarda, çoğu kadın kendini eksik ya da mutsuz hissedebiliyor. Meme (rekonstrüksiyonu) onarımı, kanser sonrası alınan memenin yerine çeşitli yöntemlerle memenin bir benzerinin yapılması anlamına gelmektedir.

Bizi tercih eden
8000+ saç ekimi hastamız yanılıyor olamaz

Meme Rekonstrüksiyonu (Meme Onarımı) Nedir?

Meme rekonstrüksiyonu, mastektomi veya travma sonrası kaybedilen meme dokusunun cerrahi yöntemlerle yeniden oluşturulması işlemidir. Bu ameliyat, meme kanseri tedavisi gören kadınlarda veya doğuştan meme gelişimi eksikliği yaşayan bireylerde memenin doğal görünümünü ve şeklini geri kazandırmayı amaçlar. Meme rekonstrüksiyonu, implantlar veya hastanın kendi vücut dokusu kullanılarak gerçekleştirilebilir ve genellikle estetik ve psikolojik iyileşmeye katkı sağlar.

Meme rekonstrüksiyonu multidisipliner bir yaklaşım gerektirir. Hastalık tanısı konduktan hemen sonra meme alınmadan rekonstrüksiyon tedavi içine dahil edilmelidir. Kısaca erken rekonstrüksiyon ve geç rekonstrüksiyon olarak iki farklı zamanlama tercih edilir. Bu zamanlamaya hastanın genel durumu kanserin evresi ile karar verilebilir.

Erken Rekonstrüksiyon

Genelde erken evre meme kanserlerinde memenin alındığı aynı ameliyatta, plastik cerrahi ekibinin operasyona dâhil olup yeniden memeyi oluşturmasıdır. Bu operasyonun avantajı, hastanın ikinci kez ameliyat olmaktan kurtulması ve en önemlisi de alınan memenin hemen yerine konması sonucu kadının uzuv kaybı hissi ve psikolojik travmayı daha az hissetmesidir. Aynı ameliyatta hem kanserli dokudan kurtulunur hem de yeni meme yapılır.

Geç Rekonstrüksiyon

Operasyonlar sonrası kemoterapi, radyoterapi gibi ek tedavilerin ihtiyacı doğrultusunda onkolog genel cerrah ve plastik cerrahi uzmanlarının ortak kararıyla rekonstrüksiyonun bu tedavi yöntemlerinden sonra yapılmasına karar verildiği durumlarda geç rekonstrüksiyonlar yapılması durumudur. Kaybedilen memenin yerine yenisinin oluşturulabilmesi için kanserli bölgenin kontrol altına alınması ya da ek tedavinin tamamlanması beklenir.

Meme Onarımı ( Rekonstrüksiyonu) İçin Kimler Uygundur?

Meme kanser tanısı konmuş ya da mastektomi cerrahisi geçirmiş her hasta yapılan değerlendirmelerde engel teşkil edecek bir durum söz konusu değilse kendisine uygun planlanan cerrahi ile meme rekonstrüksiyonu için bir plastik cerraha başvurabilir. Meme rekonstrüksiyonu alanında uzman bir plastik estetik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı tarafından yapılmalıdır.

Tüm cerrahi işlemler gibi genel problemlerle karşılaşmak mümkündür. Sigara içen ya da şeker, kalp hastalığı gibi sistemik problemi olan hastalarda risk bir miktar artmaktadır. Hastanın kendi dokusunun kullanıldığı ameliyatlarda nadir de olsa aktarılan dokuda oluşabilecek dolaşım bozuklukları ile kısmi ya da tam doku kayıpları görülebilir. Bunu için mutlaka ameliyatlar planlanırken ikincil seçenekler elde bulundurulmalıdır.

Meme Onarımı ( Rekonstrüksiyonu) Nasıl Yapılır?

Memenin çıkarılması ve memenin onarılması tamamen ayrı uzmanlık alanlarının işidir. Memenin onarımı bir genel cerrah tarafından değil, estetik, plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılmalıdır. Hastalar daha ilk görüşmelerde alınan memenin yerine nasıl bir onarım yapılacağını sorgulama hakkına sahiptir ve bunu talep etmelidir.

Hastanın genel durumu radyoterapi tedavisinin etkileri ve hastanın psikolojik durumuna göre planlamalar yapılır. Ya dışarıdan yerleştirilebilecek protez seçenekleri ya da hastanın kendi dokusunun kullanıldığı operasyon seçenekleri tercih edilebilir.

Karar verilirken alınan memede radyoterapi nedeniyle herhangi bir damarsal hasarlanma olup olmadığı, hastanın şeker, kalp gibi başka hastalıkların mevcudiyeti ve sigara kullanımı göz önünde bulundurulur. Hastanın sırtı, karnı, kalçası, bacak içi gibi farklı bölgeleri bu ameliyatlarda kullanılabilir.

Ameliyatlarda en çok tercih edilen bölge, karın bölgesidir. Doğum yapmış, karında yağlanması ve sarkması olan kadınlarda, bu bölge derisi ve yağ dokusu, meme yapımı için kullanılabilir. Hasta, karın germe ameliyatı benzeri işlem yapılarak zaten fazla olan yağ dokusu meme yapımı amacıyla transfer edilebilir. Bu transferde mikro cerrahi yöntemlerde kullanılabilir. Böylece hastanın memesi yapılırken aynı anda karın germesini de yapılmış olur.

Eş zamanlı rekonstürksiyonlarda meme derisi sağlam kaldığı için kas dokusunun altına protez yerleştirilebilir. Geç rekonstrüksiyonlarda ise cilt elastikiyetini kazanabilmek için önce doku genişletici uygulamaları ve arkasından protez uygulamaları yapılabilir.

Rekonstrüksiyonun amacı kaybolan dokuya en yakın şekilde onarım yapmaktır. İlk basamak göğüs ön duvarında kaybolan memeyi oluşturmaktır. İkinci basamakta diğer meme bu memeye benzetilirken yeni yapılmış olan meme üzerinde meme ucu oluşturulur. Daha sonraki basamakta meme başının kahverengi görünümü elde edilmesi planlanır.

MEME ONARIMI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Meme Rekonstrüksiyonu (Meme Onarımı) nedir? Kimler meme onarımı ameliyatı olmalıdır? Meme onarımı hangi durumlarda yapılmaktadır. Meme onarımı ya da meme rekonstrüksiyonu hakkında merak ettiğiniz soruların tüm cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz
Aklınızda soru işareti kalmasın?
Plastik cerrahi operasyonları hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Meme Onarım Estetiği Nedir?

Meme onarımı, mastektomi veya travma sonrası kaybedilen meme dokusunun cerrahi olarak yeniden oluşturulması işlemidir.

Meme onarımı, çeşitli teknikler kullanılarak gerçekleştirilir. Bu teknikler arasında doku genişletici cihazlar, doku transferi ve meme implantları bulunabilir.

Meme onarımı ameliyatının süresi, kullanılan yönteme ve hastanın durumuna bağlı olarak değişir. Genellikle birkaç saat sürebilir.

İyileşme süreci kişiden kişiye değişir, ancak genellikle ilk birkaç gün içinde hafif ağrı ve şişlikler olabilir. Tam iyileşme süreci birkaç hafta veya ay alabilir.

Meme onarımı, mastektomi geçiren kadınlar, meme kanseri tedavisi sonrası meme dokusunu kaybedenler veya doğuştan meme gelişimi eksikliği olanlar için uygun olabilir.

Her cerrahi işlemde olduğu gibi, meme onarımı ameliyatının da belirli riskleri vardır. Enfeksiyon, kanama, doku kaybı ve anesteziye bağlı riskler bu durumlardan bazılarıdır.

Meme onarımı sonuçları genellikle kalıcıdır. Yaşlanma, kilo değişiklikleri veya başka faktörler nedeniyle kalıcılık etkisi değişebilir.

 Meme onarımı ameliyatının fiyatları; kullanılan tekniklere, cerrahın deneyimine ve ameliyatın yapılacağı yerin konumuna bağlı olarak değişir. Net bir fiyat bilgisi almak için uzman sağlık danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz.

MİSAFİRLERİMİZ NELER SÖYLEDİ?

Bugüne kadar dokunduğumuz binlerce insanı mutlu ettik, istedikleri görünümlere kavuşturduk; anılarını tazeledik. Yeni hayatların ve başlangıçların önünü açtık. Esteworld profesyonel uygulamalarıyla tanışan misafirlerimizin değerlendirmeleri

ESTEWORLD

DÜNYA'DA 35 ÜLKEDEYİZ

Türkiye’nin plastik ve estetik cerrahi odaklı hizmet sunucusu olan Esteworld Sağlık Grubu olarak, ‘’Sağlıklı güzellik!’’ mottosuyla 25 yılı aşkın süredir yüksek tıbbi standartlarda estetik hizmetleri sunuyoruz.

Saç Ekim Operasyonu
0 +
Plastik Cerrahi Operasyonu
0 +
Diş Tedavisi ve Estetiği
0 +

Başarı ve Sertifikalarımız

PLASTİK CERRAHİ BLOG

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore

YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜREN HASTANE

Yüksek tıbbi standartlarda hizmet veriyor; alanında uzman kadromuzla saç ekimi, plastik cerrahi, longevity, diş ve medikal estetik alanında çözümler sunuyoruz.
Veya aklınıza takılanlar için bize ulaşın.
ESTEWORLD
ESTEWORLD
Esteworld'e Hoş Geldiniz. Nasıl yardımcı olabiliriz?