Diş implantı, eksik dişlerin tamamlanması konusunda son yıllarda en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Dental implant olarak da bilinen bu yöntem, geçmiş yıllarda çok daha yaygın kullanılan köprü ve diş protezi uygulamalarının gelişmiş bir alternatifi olarak gösterilebilir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte diş tedavilerinde öne çıkan implant uygulaması hem dişlerde estetik bir görünüm sağlaması hem günlük hayatı kolaylaştırması hem de ağız sağlığını olumlu etkilemesi bakımından oldukça önemlidir.
Diş implantı, titanyum malzemeler kullanılarak hazırlanmış vidaların diş köklerine yerleştirilmesi ve kullanılacak protez dişlerin, bu vidalar yardımıyla sabitlenmesi işlemidir. Diş implantının avantajları arasında, sadece eksik dişlerin olduğu bölgelere uygulanabilen bir işlem olması da gösterilebilir. Diş implant tedavisi sırasında, sağlam olan diğer dişlerin kesilmesi veya başka işlemlerden geçirilmesi gerekmez. Dolayısıyla diş implant tedavisi, sadece eksik dişlerin bulunduğu alanlara uygulanabilir.
Diş implantı tedavisi yalnızca çene, yüz ve kemik gelişimini tamamlamış kişilere uygulanabilen bir işlemdir. İmplant tedavisi yapılacak kişinin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir gelişim çağındaki bireylere diş implantı uygulanamaz.
Erişkin kişilere diş implantı uygulanırken de bazı kriterler göz önünde bulundurulur. Bu tedavinin öncesinde çekilen röntgenler yardımıyla kişilere diş implantı tedavisinin yapılıp yapılamayacağı belirlenir. Bazı kronik rahatsızlıkların söz konusu olduğu bireylerde ise diş implantı tedavisi şu şartlarda yapılabilir:
Diş implantı tedavisine başlamadan önce diş hekiminiz ilk muayenenizi gerçekleştirecek ve gerekli tetkikleri yapacaktır. Son teknoloji tomografi cihazlarımız sayesinde ağız ve çene yapınızın uygun olup olmadığı değerlendirilir. Bu değerlendirmeler için 3 boyutlu görüntüleme ile tomografik veriler ile elde edilir.
Genel sağlık durumunuz da bu süreçte dikkate alınır ve gerekli tetkikler istenebilir. Bu tetkikler sonucunda implant tedavisine uygunluğunuz belirlendikten sonra diş hekiminiz tarafından implant yapılacak bölgeler belirlenir.
Diş İmplant tedavisinin aşamaları aşağıdaki gibidir:
İmplant yerleştirme ameliyatı lokal anestezi veya genel anestezi altında gerçekleşir. Diş eti hastalığından kaynaklanan kemik kaybı veya kemik yetersizliği gibi sorunlarınız varsa implant yerleştirilecek bölgenin kemik dokusu yoğunluğuna getirilmesi için kemik grefti uygulanabilir.
İmplantlar yerleştirildikten sonra kemik iyileşme sürecinin beklenmesi önemlidir. Bu süreç genellikle ortalama 3 ay kadar sürer. Bu süre zarfında doktorunuz implantların düzgün bir şekilde kaynaştığından emin olmak için birkaç kontrole gelmenizi isteyebilir.
Bekleme süresinin sonunda, diş hekiminiz implant protezlerinizin ölçüleri ve takılması için size bir randevu verecektir. Onayladığınız implant protezleri son randevuda takılacak ve tedaviniz tamamlanacaktır.
Diş implantı, diğer sağlam dişlerle uyumlu bir şekilde tasarlandığından estetik ve doğal bir görünüm oluşturur. Aynı zamanda günlük yaşam içerisindeki yemek yeme, konuşma, gülümseme gibi faaliyetlerin de rahatlıkla gerçekleştirilmesine olanak tanır. Bu uygulamanın önceliği, diş fonksiyonlarını geri kazanmak olsa da dişlere kazandırdığı güzel görünümden dolayı diş estetiği olarak da gösterilebilir.
Gün içerisinde rahatlıkla gülümseyebilmek, akıcı bir şekilde konuşabilmek ve zorlanmadan yemek yiyebiliyor olmak implant tedavisinin önemli artılarındandır. Bu artılar, yaşam kalitesini artırdığı gibi aynı zamanda bireylerin ruh hallerini, özgüvenlerini ve sosyal yaşamlarını da olumlu yönde etkiler.
İmplant fiyatları; implant markasına, kişinin ağız ve diş sağlığına, uygulanacak ek tedaviye gibi pek çok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Net bir fiyat bilgisi almak için bizimle iletişime geçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Siz de bu alanda binlerce başarılı sonuca imza atan Esteworld’ün uzman kadrosu ve 25 yıllık tecrübesi ile tanışın, diş implantı tedavinizi vakit kaybetmeden yaptırın!
Dental implant ya da diş implantı eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiğine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vida benzeri yapay diş kökleridir. Bu implantların üzerine diş protezleri yerleştirilir. Bu işlem, titanyumdan yapılmış bir vida veya çiviyi çene kemiğine yerleştirerek yapılır. İmplant yerleştirildikten sonra, kemik implantı sarmalar ve bir protez diş veya köprü üzerine monte edilir.
İmplant tedavisinin diğer yöntemlere göre avantajı, çevredeki dişlere zarar vermeden gerçekleştirilmesidir. Bu sayede, komşu dişlerin kesilmesi veya zarar görmesi gerekmeksizin eksik dişlerin tedavisi sağlanabilir. Diğer protezlere göre çok daha uzun ömürlüdürler.
Diş implantı; çürük, peridontal hastalık ya da travmalar gibi nedenlerle dişlerini kaybetmiş kişiler için ideal tedavi yöntemidir. Özellikle, bir veya birden fazla dişin kaybı durumunda, dişlerde ciddi hasar veya çürük olduğunda, dişlerin kurtarılamayacak kadar zayıf olduğu durumlarda, diş protezlerinin güvenli bir şekilde tutunamadığı vakalarda ve estetik nedenlerle gülüşünüze daha sağlıklı ve doğal bir görünüm kazandırmak istediğinizde tercih edilebilir. Bu gibi durumlarda, diş implant tedavisi eksik veya hasarlı dişlerin yerine sağlam ve estetik olarak tatmin edici bir çözüm sunar.
İmplant tedavisi, uzun vadeli ve dayanıklı bir çözüm sunar. Çevredeki dişlere zarar vermeden eksik dişleri yerine koyar ve doğal bir görünüm sağlar. Çene kemiğinin kaybını önlemeye yardımcı olur ve gülüşünüzü iyileştirir. Bu nedenlerle, implant tedavisi tercih edilir.
Diş implantı sağlık durumu iyi olan ve kemik gelişimini tamamlamış 18 yaş üzeri herkes için uygun tedavi yöntemidir.
Diş implantının ömrü, gerekli bakım ve kontroller düzenli olarak yapıldığında 25 – 35 yıla kadar uzayabilmektedir. Bu noktada önemli olan implant tedavisi yaptıran kişilerin, rutin kontrol ve bakımlarını özenle takip etmeleridir.
Diş implantı, çene kemiğine yerleştirilen titanyum vida benzeri bir yapı üzerine kurulan ve eksik dişlerin yerine konulan yapay diş kökleridir. İmplant yapımı genellikle birkaç aşamadan oluşur. İlk olarak, çene cerrahı veya diş hekimi, çene kemiğine implantın yerleştirilmesi için cerrahi bir işlem gerçekleştirir. Daha sonra, implantın kemikle kaynaşması için iyileşme süreci beklenir ve son olarak protez diş, implant üzerine yerleştirilir.
İmplant tedavisi süresi, hastanın geçici diş talebine bağlı olarak bir gün sonra implantların üzerine geçici dişin yerleştirilmesiyle başlar. Tedavi tamamlanması ise 6 hafta ile 6 ay arasında değişebilir. Genelde 3 ila 4 ay süren bir tedavi süreci olsa da, her hasta için bu süre farklılık gösterir.
Bazı durumlarda, diş çekimi ve implant tedavisi aynı gün yapılabilir. Bu genellikle diş hekiminin yapacağı değerlendirmeye bağlıdır. Dişin çekilmesinin ve implantın yerleştirilmesinin aynı seansta yapılabilmesi için uygun koşulların olması gerekir.
İmplant tedavisinde neden 3 ay beklenir sorusunun cevabı, implantın çene kemiğiyle sağlam bir şekilde kaynaşmasının sağlanması içindir. Bu süreç, implantın başarılı bir şekilde yerleşmesi ve stabil hale gelmesi için gereklidir. Çene kemiğiyle kaynaşma, implantın uzun vadeli başarısı için önemlidir.
2024 diş implant fiyatları; implant markasına, diş sayısına ve kişinin ağız ve diş sağlığına göre değişkenlik göstermektedir. Diş implantı hakkında detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Türkiye’nin plastik ve estetik cerrahi odaklı hizmet sunucusu olan Esteworld Sağlık Grubu olarak, ‘’Sağlıklı güzellik!’’ mottosuyla 25 yılı aşkın süredir yüksek tıbbi standartlarda estetik hizmetleri sunuyoruz.