Güneşe bağlı hasar görmüş, kuru, kırışık lekeli ciltlerde, yaşlanma belirtileri ilk görülmeye başladığında yapılabilecek cilt gençleştirme de diyebileceğimiz bir uygulamadır. Somon tedavisi cilde önemli yararlar sağlar. Cildi nemlendirir, canlı ve parlak gösterir, kolajen yapımını uyarır. Somon DNA saf hyaluronik asit ve somon balığı spermlerinden elde edilen DNA moleküllerinin cilde enjeksiyon olarak uygulanmasıyla yapılır. Somon balığının DNA’sı insan DNA’sına en çok benzeyen DNA yapısını içerir. Böylece enjekte edilen Somon DNA, kolajen yapımını çok kuvvetli bir şekilde uyarır.
Cildin daha genç ve canlı görünmesini sağlamak için kullanılan bir estetik uygulamadır. Bu yöntem, hyaluronik asit ve somon balığı DNA’sından elde edilen moleküllerin enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir ve kolajen üretimini destekler. Somon DNA’sı, insan DNA’sına çok benzeyen bir yapıya sahip olduğundan, enjekte edilmesi halinde kolajen üretimini güçlü bir şekilde uyarır.
Öncelikle temizlenen yüze lokal anestezik bir krem sürülür. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra cilde enjeksiyon yapılır. İşlem yaklaşık 10-20 dakika kadar sürer. İlk enjeksiyondan itibaren fibroblast denen hücrelerde, kolajen sentezinde artış ve ciltte sıkılaşma olur. Protokolün bir parçası olan yüksek molekül ağırlıklı hyaluronik asit ile cilt hücreleri suya doyar ve böylece nem dengesi sağlanır. Beraberinde kırışıklıklarda gözle net bir şekilde görülen iyileşme tespit edilir.
Uygulama 2 hafta aralıklarla 4 seanslık kürler halinde yapılır. İşlem hem kadınlarda hem de erkeklerde uygulanabilir. Somon balığının DNA’sı insan DNA’sına en çok benzeyen yapıyı içerdiğinden ciltte alerjik reaksiyona yol açmaz. Tedavi sonrasında sadece iğnenin girdiği bölgelerde hafif kızarıklıklar olabilir. Bu kızarıklıklar kısa sürede yok olur.
Genellikle 3-4 ay gibi bir süre içerisinde cildin daha sıkı ve dolgun bir hale geldiği gözlemlenir.
Medikal estetik uygulamaları nelerdir? İyileşme süresi nedir? Operasyon sonrası nelere dikkat etmem gerekir? Medikal estetik uygulamalarına dair merak ettiğiniz soruların tüm cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz
Medikal Estetik, cerrahi olmayan ve invaziv olmayan işlemleri içeren bir estetik dalıdır. Bu işlemler genellikle cilt yenileme, kırışıklık azaltma, leke tedavisi, akne tedavisi, cilt sıkılaştırma, yağ azaltma gibi alanlarda odaklanır. Medikal Estetik işlemleri arasında botoks, dolgu uygulamaları, kimyasal peeling, lazer tedavileri, mezoterapi gibi yöntemler bulunur.
Medikal Estetik işlemleri genellikle güvenlidir, ancak işlemi gerçekleştirecek olan kişinin deneyimi ve yetkinliği çok önemlidir. İşlem öncesinde kişinin sağlık durumu değerlendirilir, işlem sırasında steril teknikler kullanılır ve uygun dozlarda malzemeler kullanılır.
Medikal Estetik işlemleri, cilt problemleri (akne, lekeler), yaşlanma belirtileri (kırışıklıklar, sarkmalar), cilt yenileme ve gençleştirme gibi durumlar için tercih edilir. Ayrıca, estetik görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler de bu işlemleri tercih edebilir.
Medikal Estetik işlemlerinin sonuçları işlemin türüne ve kişinin cilt tipine bağlıdır. Bazı işlemler hemen sonuç verirken (örneğin, botoks), bazıları için sonuçlar birkaç hafta veya ay alabilir (örneğin, cilt yenileme). Sonuçların kalıcılığı da işlemin türüne ve kişinin yaşam tarzına bağlıdır.
Medikal Estetik işlemlerinin yan etkileri ve riskleri işlemin türüne göre değişir. Bazı yaygın yan etkiler arasında kızarıklık, şişlik, hassasiyet ve geçici morluklar bulunur. Nadir durumlarda enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar veya istenmeyen sonuçlar görülebilir.
Medikal Estetik işlemlerinin fiyatları işlemin türüne, yapılacağı bölgeye ve kliniğin veya doktorun deneyimine göre değişir. Genellikle fiyatlar, işlem tipine ve kullanılan malzeme miktarına göre belirlenir. En doğru fiyatı almak için bir kliniğe veya doktora danışmak önemlidir.
Türkiye’nin plastik ve estetik cerrahi odaklı hizmet sunucusu olan Esteworld Sağlık Grubu olarak, ‘’Sağlıklı güzellik!’’ mottosuyla 25 yılı aşkın süredir yüksek tıbbi standartlarda estetik hizmetleri sunuyoruz.