Milia, genellikle gençlerde görülür ancak nadiren de olsa ileri yaşlarda da rastlanabilir. Miliayı bir yağ topçuğu gibi düşünmek mümkündür. Cildin üstündeki tabaka çok kalınlaşır ve cilt gözenekleri kapanırsa gözeneklerin içinde biriken yağlar, açabilecekleri bir kanal bulamaz ve cilt yüzeyinde sarı, beyaz birikintiler halinde görünmeye başlar. Bunlar çok fazla olduğunda miliazis adını alır ve görüntüsü rahatsız edici olabilir.
Öncelikle kişiye cilt bakımı yaptırması önerilir. Ancak bazen cilt bakımı yeterli olmaz. Cilt bakımının yeterli olmadığı durumlarda hekimin küçük bir enjektör veya minik bir bistüri ucuyla steril şartlarda lezyonu açıp boşaltması gerekir.
İşlem öncesinde anestezik krem sürülür. Daha sonra milia temizliği işlemi yapılır. Sonrasında kişi uygun reçete ve ev ürünü yardımı ile tedavisi ile evine gönderilir. İz bırakmadan çalışmak önemli olduğundan doğru uzmandan yardım almak gerekir. Sonrasında minik kabuklanmalar yaşanır, bunlar bir süre sonra geçer.
Milia temizliğinin ardından cilt kendini toparladıktan sonra 20 gün aralıklarla düzenli bir cilt bakımı önerilir. Daha çok yağlı ciltlerde görüldüğünden yağlanmayı azaltıcı ürünler kullanılması önemlidir. Yağlanmayı kontrol altına alan karbon peeling yapılması da tavsiye edilir. Eğer kişi arzu ederse Scarlet S ( altın iğne radyo frekans ) ile cilt altındaki sebum üreten kanalları baskılamak da mümkündür. Kısacası Milia temizliği kombinasyon tedavilere de açık bir işlemdir.
İşlem tek veya 2 seans yapılır. Bu hastanın durumuna göre de değişiklik gösterir. İşlem yaklaşık 30 dakkika veya 45 dk sürmektedir.
Etkisi hastanın tükettiği yiyecek ve içeceklere göre değişir. Ama ortalama 3 ay gibi bir süre etkisini göstermektedir.
Medikal estetik uygulamaları nelerdir? İyileşme süresi nedir? Operasyon sonrası nelere dikkat etmem gerekir? Medikal estetik uygulamalarına dair merak ettiğiniz soruların tüm cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz
Medikal Estetik, cerrahi olmayan ve invaziv olmayan işlemleri içeren bir estetik dalıdır. Bu işlemler genellikle cilt yenileme, kırışıklık azaltma, leke tedavisi, akne tedavisi, cilt sıkılaştırma, yağ azaltma gibi alanlarda odaklanır. Medikal Estetik işlemleri arasında botoks, dolgu uygulamaları, kimyasal peeling, lazer tedavileri, mezoterapi gibi yöntemler bulunur.
Medikal Estetik işlemleri genellikle güvenlidir, ancak işlemi gerçekleştirecek olan kişinin deneyimi ve yetkinliği çok önemlidir. İşlem öncesinde kişinin sağlık durumu değerlendirilir, işlem sırasında steril teknikler kullanılır ve uygun dozlarda malzemeler kullanılır.
Medikal Estetik işlemleri, cilt problemleri (akne, lekeler), yaşlanma belirtileri (kırışıklıklar, sarkmalar), cilt yenileme ve gençleştirme gibi durumlar için tercih edilir. Ayrıca, estetik görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler de bu işlemleri tercih edebilir.
Medikal Estetik işlemlerinin sonuçları işlemin türüne ve kişinin cilt tipine bağlıdır. Bazı işlemler hemen sonuç verirken (örneğin, botoks), bazıları için sonuçlar birkaç hafta veya ay alabilir (örneğin, cilt yenileme). Sonuçların kalıcılığı da işlemin türüne ve kişinin yaşam tarzına bağlıdır.
Medikal Estetik işlemlerinin yan etkileri ve riskleri işlemin türüne göre değişir. Bazı yaygın yan etkiler arasında kızarıklık, şişlik, hassasiyet ve geçici morluklar bulunur. Nadir durumlarda enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar veya istenmeyen sonuçlar görülebilir.
Medikal Estetik işlemlerinin fiyatları işlemin türüne, yapılacağı bölgeye ve kliniğin veya doktorun deneyimine göre değişir. Genellikle fiyatlar, işlem tipine ve kullanılan malzeme miktarına göre belirlenir. En doğru fiyatı almak için bir kliniğe veya doktora danışmak önemlidir.
Türkiye’nin plastik ve estetik cerrahi odaklı hizmet sunucusu olan Esteworld Sağlık Grubu olarak, ‘’Sağlıklı güzellik!’’ mottosuyla 25 yılı aşkın süredir yüksek tıbbi standartlarda estetik hizmetleri sunuyoruz.