DİŞ İMPLANTI

Diş İmplantı (Dental Implant)

Diş implantı, eksik dişlerin tamamlanması konusunda son yıllarda en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Dental implant olarak da bilinen bu yöntem, geçmiş yıllarda çok daha yaygın kullanılan köprü ve diş protezi uygulamalarının gelişmiş bir alternatifi olarak gösterilebilir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte diş tedavilerinde öne çıkan implant uygulaması hem dişlerde estetik bir görünüm sağlaması hem günlük hayatı kolaylaştırması hem de ağız sağlığını olumlu etkilemesi bakımından oldukça önemlidir.

Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı, titanyum malzemeler kullanılarak hazırlanmış vidaların diş köklerine yerleştirilmesi ve kullanılacak protez dişlerin, bu vidalar yardımıyla sabitlenmesi işlemidir. Diş implantının avantajları arasında, sadece eksik dişlerin olduğu bölgelere uygulanabilen bir işlem olması da gösterilebilir. Diş implant tedavisi sırasında, sağlam olan diğer dişlerin kesilmesi veya başka işlemlerden geçirilmesi gerekmez. Dolayısıyla diş implant tedavisi, sadece eksik dişlerin bulunduğu alanlara uygulanabilir.

Diş İmplantı Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Diş implantı tedavisi yalnızca çene, yüz ve kemik gelişimini tamamlamış kişilere uygulanabilen bir işlemdir. İmplant tedavisi yapılacak kişinin, 18 yaşını doldurmuş olması gerekir, gelişim çağındaki bireylere diş implantı uygulanamaz.

Erişkin kişilere diş implantı uygulanırken de bazı kriterler göz önünde bulundurulur. Bu tedavinin öncesinde çekilen röntgenler yardımıyla kişilere diş implantı tedavisinin yapılıp yapılamayacağı belirlenir. Bazı kronik rahatsızlıkların söz konusu olduğu bireylerde ise diş implantı tedavisi şu şartlarda yapılabilir:

  • Şeker hastalığı bulunan kişilere diş implantı tedavisi uygulanabilmesi için şeker seviyesinin belirli bir düzene girmiş olması gerekir.
  • Kemik erimesi rahatsızlığı bulunan bireylerin, diş implantı uygulamasından önce buna yönelik tedavileri yaptırmış olması gerekir.
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin, diş implantı tedavisinin belirli bir süre öncesinde bu ilaçları hekim gözetiminde bırakmış olmaları gerekir.

Diş İmplantının Ömrü Ne Kadardır?

Diş implantının ömrü, gerekli bakım ve kontroller düzenli olarak yapıldığında 25 - 35 yıla kadar uzayabilmektedir. Bu noktada önemli olan implant tedavisi yaptıran kişilerin, rutin kontrol ve bakımlarını özenle takip etmeleridir.

Diş İmplantının Faydaları Nelerdir?

Diş implantı, diğer sağlam dişlerle uyumlu bir şekilde tasarlandığından estetik ve doğal bir görünüm oluşturur. Aynı zamanda günlük yaşam içerisindeki yemek yeme, konuşma, gülümseme gibi faaliyetlerin de rahatlıkla gerçekleştirilmesine olanak tanır. Bu uygulamanın önceliği, diş fonksiyonlarını geri kazanmak olsa da dişlere kazandırdığı güzel görünümden dolayı diş estetiği olarak da gösterilebilir.

Gün içerisinde rahatlıkla gülümseyebilmek, akıcı bir şekilde konuşabilmek ve zorlanmadan yemek yiyebiliyor olmak implant tedavisinin önemli artılarındandır. Bu artılar, yaşam kalitesini artırdığı gibi aynı zamanda bireylerin ruh hallerini, özgüvenlerini ve sosyal yaşamlarını da olumlu yönde etkiler.

Siz de bu alanda binlerce başarılı sonuca imza atan Esteworld’ün uzman kadrosu ve 25 yıllık tecrübesi ile tanışın, diş implantı tedavinizi vakit kaybetmeden yaptırın!

Beyaz Önlüklü, Siyah Stetoskoplu ve Mavi Doktor Dosyalı Bay ve Bayan Gülümseyen Doktor

Doktorlarımız Sorularınızı Cevaplıyor!

Aklınıza takılan ve sayfamızda cevap bulamadığınız tüm sorularınızı sormak ve detaylı bilgi almak için aşağıdaki butona tıklayarak iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Uzmanlarımız en kısa sürede sizi arayacaktır.

Detaylı bilgi ve randevu için formu doldurun, sizi arayalım!

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.