Ara

Diş Kaplama

Diş kaplamaları, özel olarak hazırlanmış kabuklar yardımıyla kişinin dişlerinin ön yüzeylerine yerleştirilen bir tür kozmetik tedavidir. Bu kaplamalar çatlakları, çürükleri, lekeleri ve diğer kozmetik sorunları gizlemek için kullanılır. Veneerler en çok tercih edilen estetik diş hekimliği işlemlerinden biridir. Bireyin özel ihtiyaçlarına göre farklı kaplama seçenekleri sunulmaktadır.

Bizi tercih eden
8000+ saç ekimi hastamız yanılıyor olamaz

Diş Kaplama Nedir? Hangi Durumlarda Uygulanır?

Diş kaplamaları; dişlerin restoratif materyaller ile çepeçevre kaplanması demektir. Dişler neden kaplanır? Dişlerde derin çürükler, kırıklar, madde kaybı, renk problemleri oluşabilir. Bu tarz bütünlüğü bozulan dişlerin tekrar estetik görünmesi ve sağlamlığını geri kazanabilmesi için diş sertliğinde veya daha sert materyaller ile kaplanması gerekebilir.

Kaplama diş tedavisi 2 amaç için uygulanır:

  1. Estetik
  2. Fonksiyonel

Estetik amaçlı uygulandığında diş çürüklerini, kırık dolguları, çekilmiş dişleri ya da ağız içindeki boşlukları kapatmak için kullanılabilir. Fonksiyonel amaçlı kaplamalar Dişlerde kırık olmasında, renk problemlerinde kullanılır. Köprü olarak düşünüldüğünde de, diş eksikliklerinin tamamlanmasında kullanılır.

Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Diş kaplama uzman diş hekimleri tarafından birkaç adımda uygulanır.

  1. Öncelikle kaplama yapılacak dişlerin ölçüleri alınır.
  2. Diş ölçüleri alındıktan sonra hangi malzemenin kullanılacağına karar verilir.
  3. Ölçüler alındıktan sonra dişteki çürük eski restoratif materyaller ya da eski dolgular gibi şüpheli oluşumlar tamamıyla temizlenir.
  4. Diş kaplaması için gerekli olan şekli oluşturmak için kalıplar hazırlanır ve geçici olarak dişlerin üzerine yerleştirilir.
  5. Kalıp geçici olarak dişlerin üzerine yerleştirildiğinde uygunluğunu kontrol etmek için bir süre beklenir.
  6. Kalıp yerindeyken herhangi bir sorun oluşursa tedavi edilir.
  7. Son olarak her şeyin uygun olduğundan emin olunduktan sonra diş kaplamaları kalıcı olarak uygulanır.

Diş Kaplama Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Kullanılan materyalin tipine ve uygulanan sisteme özgü olarak süre değişebilir. 1 günde tek seanstan, 10 güne kadar uygulama süresi vardır. Tek diş kaplaması bir saatte de uygulanabilir. Bir kişi, ağzının içerisinde bütün dişlere kaplama yaptırmak istiyorsa bu süre uzayabilir. Ayrıca çok sayıda kaplama ya da köprü protezlerinde de bu süre uzayabilmektedir.

Tüm bu kaplamalar; dişin tamamıyla küçültülmesi ile uygulanan “tam kaplamalar” olarak sınıflanmaktadır. Dişin önü, arkası ve yan kısımları tamamıyla küçültülerek yapılır. Bir de kısmi kaplamalar vardır. Dişin sadece bir kısmının aşındırılıp kaplandığı uygulamalar mevcuttur. Bunlar çoğunlukla yaprak porselenlerdir. Özellikle ön dişlerde uygulanması çok popüler olmuştur. Dişin görünen kısmına ince bir porselen tabakanın yapıştırılması ile uygulanır. Dişin iç kısmı ve dilin temas ettiği kısımlara herhangi bir uygulama yapılmaz. “Kısmi kaplama” ya da “bölümlü kaplamalar” da denilmektedir. Bu uygulamalarda diş tamamıyla kaplanmaz ve dişte çok az bir madde kaybı olmaktadır.

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Diş kaplama çeşitleri kullanılan materyallere göre adlandırılır. Geçmişten günümüze teknoloji ve maddeler bilgisinin gelişimine bağlı olarak da hem dayanıklılık hem de estetik açısından farklı materyaller kullanılagelmiştir. Günümüzde en sık kullanılan kaplama çeşitleri

1. Zirkonyum Kaplama Nedir?

Zirkonyum diş kaplaması, seramik ve porselen malzemelerin birleşimiyle oluşturulan bir diş kaplama türüdür. Diğer adıyla taç kuron olan bu kaplama, genellikle çürük dişlerin tedavisinde ve estetik gülümseme oluşturmak için kullanılır. Estetik görünüm, dayanıklılık, biyouyumlu olma, ince yapıya sahip olma ve uzun ömür gibi avantajları vardır. Bu özellikler zirkonyum kaplamanın diğer kaplama seçeneklerine göre daha tercih edilir hale gelmesine olanak tanır.

2. Metal Alaşımlı Diş Kaplama Nedir?

Metal alaşımlı diş kaplamaları genellikle altın, titanyum, çelik veya nikel krom gibi malzemelerden oluşur. Genellikle estetik açıdan pek tercih edilmezler bu yüzden de daha çok arka dişlerde kullanılırlar. Metal kaplamaların diğer diş kaplamalara göre avantajı daha ekonomik ve daha dayanıklı olmasıdır.

3. Lamine Diş Kaplama Nedir?

Lamine diş kaplaması, dişlerin dış yüzeyine ince bir tabaka porselen veya kompozit reçine uygulanarak gerçekleştirilen kozmetik bir prosedürdür. Diğer kaplamalara göre avantajları; doğal bir görünüm sağlaması, çürümeye karşı dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması, estetik düzeltmelerde etkili olması ve zamanla renklerinin değişmemesi. Bu özellikler, lamine diş kaplamalarını estetik diş tedavisi için tercih edilen bir seçenek haline getirir.

4.Porselen Kaplama Nedir?

Porselen diş kaplaması, estetik bir diş tedavi yöntemi olarak bilinen ve dişlerin ön yüzeyine inceltilmiş bir porselen tabakanın yapıştırılmasıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu kaplama, dişlerin estetik görünümünü iyileştirerek renk, şekil ve boyutunu düzenler. Diğer kaplamalara göre avantajı kısa tedavi süresi, ekonomik maliyet, diş rengine uygun tasarım, estetik görünüm ve uzun ömürlü olmasıdır.

Diş Kaplama Fiyatları Ne Kadar?

Diş kaplama fiyatları; kaplama türüne, kaplama yapılacak diş sayısı, hastanın ağız ve diş sağlığına göre değişiklik gösterir. Net bir fiyat bilgisi ve randevu oluşturabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

DİŞ KAPLAMA HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Diş estetiği ve tedavisini kapsayan uygulamalar neler? Diş estetiği sonrası nelere dikkat edilmeli? Diş tedavi süreci nasıl gerçekleşiyor? Diş estetiği ve tedavileri hakkında merak ettiğiniz soruların tüm cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz.
Aklınızda soru işareti kalmasın?
Diş estetiği ve tedavileri hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Diş Kaplama Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş kaplama, dişlerin üzerine uygulanan ince bir tabakanın şekil verilerek yapıştırılması işlemidir. Bu kaplama, estetik düzeltmeler yapmak, dişlerin rengini veya şeklini değiştirmek veya hasarlı dişleri onarmak için kullanılır. 

Diş Kaplama Nasıl Yapılır? Öncelikle dişteki çürük eski restoratif materyaller ya da eski dolgular gibi şüpheli oluşumların tamamıyla temizlenmesi gerekmektedir ve dişlerden kullanılacak materyal kalınlığı kadar dişlerde küçültme yapılır. Porselen veya zirkonyum gibi malzemeler kullanılarak yapılır.

Diş kaplamaları genellikle porselen ve zirkonyum gibi malzemelerden yapılır. Porselen kaplamalar, doğal dişe benzer bir görünüm sunar ve dayanıklıdır. Zirkonyum kaplamalar ise daha dayanıklı ve ışığı daha iyi yansıtır. Her iki kaplama türü de estetik sonuçlar sağlar, ancak kullanım amacına ve bireysel tercihlere bağlı olarak seçilir.

Hangi kaplamanın daha iyi olduğu kişinin ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Porselen kaplamalar estetik açıdan doğal dişe daha yakın bir görünüm sağlarken, zirkonyum kaplamalar daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Diş kaplaması, dişin sağlığına herhangi bir zarar vermez. Aksine, kaplama diş tedavisi dişin ömrünü uzatır. Diş kaplamaların tek yan etkisi bazı durumlarda sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet hissi oluşturmasıdır. Bu hassasiyet zamanla azalır ve etkisini kaybeder.

Diş kaplama işlemi genellikle ağrısızdır çünkü genellikle lokal anestezi kullanılır. Ancak, bazı hassaslık veya rahatsızlık hissedilebilir. Bu durumda, işlem sırasında doktorunuzla iletişime geçmek önemlidir.

Diş kaplamalarının dayanıklılığı, kullanılan malzemeye, bakımına ve kişinin ağız hijyenine bağlıdır. Genellikle porselen ve zirkonyum kaplamalar uzun yıllar dayanabilir, ancak düzenli bakım ve hijyen önemlidir.

Diş kaplama uygulaması; gelişim çağındaki çocuklarda, 18 yaşını doldurmamış bireylerde çoğunlukla önerilmez. Ancak bazı durumlarda uygulanması zorunlu olabilir.

Diş kaplamanın avantajı estetik ve fonksiyon açısından kırık, problemli, çürük, zayıflamış ve rengi değişmiş dişlerin orijinal hallerine dönmesi ya da daha estetik hale getirilmesidir.

Diş kaplamanın bilimsel anlamda kalıcılığı 7 ile 10 yıldır. Çünkü diş kaplamaları dişlere yapıştırıcılar ile uygulanır. Bu yapıştırıcılar zamanla tükürük ve ağız içerisindeki ısı dengesine bağlı olarak erime gösterebilir. Yapıştırıcının eridiği bölgelerde bakteri sızıntısı oluşabilir ve kaplamalarda uzun dönem çürüklere ve diş eti enfeksiyonlarına neden olabilir.

En uzun ömürlü diş kaplaması zirkonyum kaplamalardır. Zirkonyum, dayanıklılığı ve biyouyumluluğuyla bilinir ve uzun yıllar boyunca dayanabilir. Bu kaplamaların düzenli bakım ve hijyenle desteklenmesi durumunda ömrü daha da uzatılabilir.

Diş kaplama fiyatı, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kullanılan malzeme türü, uygulanacak diş sayısı ve diş hekiminin uzmanlık düzeyi gibi faktörler fiyatı etkiler. Tedavi planı ve maliyet hakkında bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

MİSAFİRLERİMİZ NELER SÖYLEDİ?

Bugüne kadar dokunduğumuz binlerce insanı mutlu ettik, istedikleri görünümlere kavuşturduk; anılarını tazeledik. Yeni hayatların ve başlangıçların önünü açtık. Esteworld profesyonel uygulamalarıyla tanışan misafirlerimizin değerlendirmeleri

ESTEWORLD

DÜNYA'DA 35 ÜLKEDEYİZ

Türkiye’nin plastik ve estetik cerrahi odaklı hizmet sunucusu olan Esteworld Sağlık Grubu olarak, ‘’Sağlıklı güzellik!’’ mottosuyla 25 yılı aşkın süredir yüksek tıbbi standartlarda estetik hizmetleri sunuyoruz.

Saç Ekim Operasyonu
0 +
Plastik Cerrahi Operasyonu
0 +
Diş Tedavisi ve Estetiği
0 +

Başarı ve Sertifikalarımız

DİŞ ESTETİĞİ VE TEDAVİLERİ BLOG

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore

YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜREN HASTANE

Yüksek tıbbi standartlarda hizmet veriyor; alanında uzman kadromuzla saç ekimi, plastik cerrahi, longevity, diş ve medikal estetik alanında çözümler sunuyoruz.
Veya aklınıza takılanlar için bize ulaşın.
ESTEWORLD
ESTEWORLD
Esteworld'e Hoş Geldiniz. Nasıl yardımcı olabiliriz?