Kılcal damarlar deri yüzeyinde kırmızı veya koyu mavi renkle görülen yüzeysel damar genişlemeleridir. Kılcal damar tedavisi genellikle orta ve ileri yaş grubunu ilgilendiren bir tedavi şeklidir. Öte yandan genç hastalarda ise çoğu kez travmatik olarak, düşme, çarpma, cildini sıkıştırmaya bağlı oluşabilir. Aşırı alkol alımı, hormonal ilaçların yoğun kullanılması, uzun süre ayakta kalınan işlerde çalışmaya bağlı olarak da kılcal damar problemleri görülebilir. Kadınlarda daha sık görülür. Bunun sebebinin hormonal etkenler olduğu düşünülmektedir.
Uygulama Nd Yag lazer ile yapılır. Lazerle çapı 4mm’nin altındaki damarlara müdahale edilebilir. Yüzde ise 2 mm ve altındakilere müdahale etmek mümkündür. Bunun dışındakiler kalp damar cerrahisinin alanına girer. Alt yapısında varis olmayan, çok ince, yüzeysel kılcal damarlara lazer ile tedavi yapılabilir. Kişinin durumuna göre bazen tek seansta kolaylıkla tedavi edilir. Tekrar müdahale gerekirse 6 haftadan önce yapılmamalıdır. Genellikle damarlanmanın düzeyine göre 1-3 seans gerekebilir. Seans aralıkları 6-8 haftadır. Bronz tene uygulanmaz, kışın yapılması tercih edilir. Ancak tatile gitmeyecek, güneşe çıkmayacak kişilere yazın da uygulanabilir. Uygulama sonrasında güneşten kaçınılması gerektiği bilinmelidir.
Kan pıhtılaşma sorunu olanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar, kullanılan lazer ışığı dalga boyuna duyarlılığı olanlar ve ışık duyarlılığına neden olabilen ilaç alanlar tedavi için uygun değildir.
Medikal estetik uygulamaları nelerdir? İyileşme süresi nedir? Operasyon sonrası nelere dikkat etmem gerekir? Medikal estetik uygulamalarına dair merak ettiğiniz soruların tüm cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz
Medikal Estetik, cerrahi olmayan ve invaziv olmayan işlemleri içeren bir estetik dalıdır. Bu işlemler genellikle cilt yenileme, kırışıklık azaltma, leke tedavisi, akne tedavisi, cilt sıkılaştırma, yağ azaltma gibi alanlarda odaklanır. Medikal Estetik işlemleri arasında botoks, dolgu uygulamaları, kimyasal peeling, lazer tedavileri, mezoterapi gibi yöntemler bulunur.
Medikal Estetik işlemleri genellikle güvenlidir, ancak işlemi gerçekleştirecek olan kişinin deneyimi ve yetkinliği çok önemlidir. İşlem öncesinde kişinin sağlık durumu değerlendirilir, işlem sırasında steril teknikler kullanılır ve uygun dozlarda malzemeler kullanılır.
Medikal Estetik işlemleri, cilt problemleri (akne, lekeler), yaşlanma belirtileri (kırışıklıklar, sarkmalar), cilt yenileme ve gençleştirme gibi durumlar için tercih edilir. Ayrıca, estetik görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler de bu işlemleri tercih edebilir.
Medikal Estetik işlemlerinin sonuçları işlemin türüne ve kişinin cilt tipine bağlıdır. Bazı işlemler hemen sonuç verirken (örneğin, botoks), bazıları için sonuçlar birkaç hafta veya ay alabilir (örneğin, cilt yenileme). Sonuçların kalıcılığı da işlemin türüne ve kişinin yaşam tarzına bağlıdır.
Medikal Estetik işlemlerinin yan etkileri ve riskleri işlemin türüne göre değişir. Bazı yaygın yan etkiler arasında kızarıklık, şişlik, hassasiyet ve geçici morluklar bulunur. Nadir durumlarda enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar veya istenmeyen sonuçlar görülebilir.
Medikal Estetik işlemlerinin fiyatları işlemin türüne, yapılacağı bölgeye ve kliniğin veya doktorun deneyimine göre değişir. Genellikle fiyatlar, işlem tipine ve kullanılan malzeme miktarına göre belirlenir. En doğru fiyatı almak için bir kliniğe veya doktora danışmak önemlidir.
Türkiye’nin plastik ve estetik cerrahi odaklı hizmet sunucusu olan Esteworld Sağlık Grubu olarak, ‘’Sağlıklı güzellik!’’ mottosuyla 25 yılı aşkın süredir yüksek tıbbi standartlarda estetik hizmetleri sunuyoruz.