Terleme fizyolojik bir olaydır, bu sayede vücut sıcaklığı düzenlenmiş olur. Ancak özellikle eller, koltuk altı, ayaklar gibi bölgelerde görülen aşırı terleme (Hiperhidrozis) kişinin iş ve sosyal yaşamını olumsuz yönde etkiler. En sık koltuk altı, avuç içleri ve ayak tabanlarında görülür.
Aşırı terleme, kişi heyecanlandığında ve stres altındayken daha da artarak zor durumda kalmasına neden olur. Hiperhidrozis, hijyen açısından da sıkıntı yaratabilir. Koltuk altlarında olduğunda kötü kokunun yanı sıra giysilerin ıslanmasına ve lekelenmesine neden olur, sürekli elleri terleyen kişiler basit bir tokalaşma eylemini bile yaparken sıkıntı duyar. Ayak terlemeleri ise hem sağlık sorunlarına,( ayak ve el mantarlarına) hem de kokuya yol açar. Tüm bunlar kişinin utanmasına ve kendini kötü hissetmesine yol açar. Bu nedenle tedavi edilmesi önemlidir.
Terleme tedavisinde botoks sıklıkla kullanılır. Uygulama öncesi aşırı terleme alanları belirlenir ve işaretlenir. Koltuk altları, avuiçleri ve ayak tabanları uygulamanın en sık yapıldığı bölgelerdir. Kolaltı ve avuç içi uygulamaların da Anestezik etkili krem sürülerek ağrı kontrolu sağlanır. Agrı eşıgi düşük hastalarda ise anestezi uygulanarak yapılır.İşlem yaklaşık 10 dakika kadar sürer.
On dakikalık tek bir uygulama ile kişi uzun süre rahat etmesine rağmen ömür boyu terlemeyi kontrol altına alacak bir uygulama değildir. Botoks uygulamaları ile 8-12 ay arasında terleme kontrolü sağlanmış olur. Bu sebeple tekrar edilmesi gerekir.
Medikal estetik uygulamaları nelerdir? İyileşme süresi nedir? Operasyon sonrası nelere dikkat etmem gerekir? Medikal estetik uygulamalarına dair merak ettiğiniz soruların tüm cevaplarını bu bölümde bulabilirsiniz
Medikal Estetik, cerrahi olmayan ve invaziv olmayan işlemleri içeren bir estetik dalıdır. Bu işlemler genellikle cilt yenileme, kırışıklık azaltma, leke tedavisi, akne tedavisi, cilt sıkılaştırma, yağ azaltma gibi alanlarda odaklanır. Medikal Estetik işlemleri arasında botoks, dolgu uygulamaları, kimyasal peeling, lazer tedavileri, mezoterapi gibi yöntemler bulunur.
Medikal Estetik işlemleri genellikle güvenlidir, ancak işlemi gerçekleştirecek olan kişinin deneyimi ve yetkinliği çok önemlidir. İşlem öncesinde kişinin sağlık durumu değerlendirilir, işlem sırasında steril teknikler kullanılır ve uygun dozlarda malzemeler kullanılır.
Medikal Estetik işlemleri, cilt problemleri (akne, lekeler), yaşlanma belirtileri (kırışıklıklar, sarkmalar), cilt yenileme ve gençleştirme gibi durumlar için tercih edilir. Ayrıca, estetik görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler de bu işlemleri tercih edebilir.
Medikal Estetik işlemlerinin sonuçları işlemin türüne ve kişinin cilt tipine bağlıdır. Bazı işlemler hemen sonuç verirken (örneğin, botoks), bazıları için sonuçlar birkaç hafta veya ay alabilir (örneğin, cilt yenileme). Sonuçların kalıcılığı da işlemin türüne ve kişinin yaşam tarzına bağlıdır.
Medikal Estetik işlemlerinin yan etkileri ve riskleri işlemin türüne göre değişir. Bazı yaygın yan etkiler arasında kızarıklık, şişlik, hassasiyet ve geçici morluklar bulunur. Nadir durumlarda enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar veya istenmeyen sonuçlar görülebilir.
Medikal Estetik işlemlerinin fiyatları işlemin türüne, yapılacağı bölgeye ve kliniğin veya doktorun deneyimine göre değişir. Genellikle fiyatlar, işlem tipine ve kullanılan malzeme miktarına göre belirlenir. En doğru fiyatı almak için bir kliniğe veya doktora danışmak önemlidir.
Türkiye’nin plastik ve estetik cerrahi odaklı hizmet sunucusu olan Esteworld Sağlık Grubu olarak, ‘’Sağlıklı güzellik!’’ mottosuyla 25 yılı aşkın süredir yüksek tıbbi standartlarda estetik hizmetleri sunuyoruz.