BOTOKS

Botoks Uygulamaları

Botoks, ‘’Clostridium Botulinum’’ adlı bakteriden elde edilen yüz kırışıklıkları ve aşırı terleme tedavisinde kullanılan bir çeşit toksindir. Botoks sayesinde kaş arası, alın, göz çevresi bölgesindeki hareketli kırışıklıklar kontrol altına alınabilir. Botoksun mutlaka tecrübeli ellerde yapılması gerekir.

Hangi bölgelere yapılabilir?

Alın, kaş arası, göz çevresi gibi bölgelerin dışında güldüğü zaman diş eti gözüken kişilerde (Bu duruma gummy smile denilmektedir) diş eti görünümünü azaltmak için üst dudak ve burnun birleşim yerlerine yapılır. Diş gıcırdatma ve aşırı derecede diş sıkma rahatsızlığı olan kişilerde üst ve alt çenenin birleşme yerlerine yakın olan kasların kasılmasını azaltmak için maseter botoksu uygulaması yapılabilir. Böylece hem kişinin dişlerini sıkması azaltılır hem de buna bağlı diş köklerinin kayıpları ve gerilim baş ağrıları azalır. Aynı zamanda bu kişiler köşeli yüz hatlarına sahiptirler ve ‘’Square Face’’ denilen bir görüntü oluşmuştur. Botoksla bu kişilerde daha oval bir yüz elde edilir. Buna ‘’Korean Beauty’’ denir çünkü Asyalı kadınların yüzü genellikle köşelidir ve biraz daha oval bir yüz tercih ederler. Mesleğini konuşarak yapan öğretmen, spiker gibi kişilere de zaman içinde dudak çevresinde oluşan kırışıklıkları azaltmak için botoks yapılabilir.

Bunların dışında; Boyun bölgesinde bulunan kasa botoks uygulanarak aşağı doğru kasılması bloke edilebilir. Böylece yüz kasları boynu yukarı doğru çeker, uzun ve gergin bir boyun görüntüsü elde edilir. Buna ‘’Kleopatra boynu’’ adı verilir. Kısacası boyun bölgesinde de bu şekilde bir uygulama yapılabilmektedir.

Ayrıca terleme tedavilerinde botoks kullanılabilir. Koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı terlemesinde botokstan yararlanmak mümkündür. Koltuk altı tedavileri klinik bir ortamda lokal anestezik kremle yapılabilirken avuç içi ve ayak tabanı uygulaması biraz ağrılı olabildiğinden ameliyathanede hafif bir sedasyon yapıldıktan sonra uygulanır. Tek seansla en az bir yıl etkisini göstermektedir. Bu arada koltuk altına yapılan botoksun bu bölgedeki gevşemelere de faydası olmaktadır.

Botoks uygulaması ne kadar sürede yapılır?

Botoks işlemi 10-15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır. Uygulamadan yaklaşık 48 saat sonra botoks etkisini göstermeye başlar. Son halini alması genellikle 10 günü bulur.

Botoks hangi sıklıkla tekrarlanmalıdır?

Üst yüz ve boyun uygulamaları, botoks yapılan kasın aktivitesine bağlı olarak değişmekle beraber genellikle 3- ile 6 ay arası etkilidir. Gummy smile, maseter için de aynı şeyi söylemek mümkündür. Terleme tedavilerinde ise 8 ila 16 ay arasında etkilidir.

Botoks herkese yapılabilir mi?

Nörolojik hastalığı olanlarda kendisini takip eden nöroloğunun onayı olduğu takdirde yapılabilir. İleri derecede alerjisi olan kişilerde de yine doktorlarının onayıyla, önce deri testi yaparak herhangi bir kızarıklık, kabarıklık görülmediği takdirde uygulamak mümkündür.

Kaç yaşından itibaren uygulanabilir?

18 yaş üstü ihtiyaç duyduğu düşünülen herkese yapılabilir. Ancak her yaş grubunun uygulama dozu farklıdır. 45-50 yaş grubuna yapılan botoks oranı ile 18 -20 yaş grubuna yapılan aynı değildir. Ayrıca kişiye göre de uygulama miktarı değişmektedir.

Beyaz Önlüklü, Siyah Stetoskoplu ve Mavi Doktor Dosyalı Bay ve Bayan Gülümseyen Doktor

Doktorlarımız Sorularınızı Cevaplıyor!

Aklınıza takılan ve sayfamızda cevap bulamadığınız tüm sorularınızı sormak ve detaylı bilgi almak için aşağıdaki butona tıklayarak iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Uzmanlarımız en kısa sürede sizi arayacaktır.

Detaylı bilgi ve randevu için formu doldurun, sizi arayalım!

KVKK metnini okudum, onaylıyorum.